Search Results: 4 books from 1 publisher. Learn more

The Doll That Flew Away (Albanian)

Kh. Batkhuu (Author)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781601950406

Zulaa is her best friend. Everyday after kindergarten she plays with Zulaa and her wonderful collection of dolls. Her favorite doll is named Bat and one day she brings Bat home with her and wants to keep it. But Zulaa is sad and misses Bat terribly. Will she return Bat to Zulaa and learn the importance of friendship?

Bursunsal and Paskualina (Albanian)

Olesya Tavadze (author), Evgueni Ivanov (illustrator)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781931854863

Big black Bursunsul and little white Paskualina are the best of friends. They are both very unusual dogs and they live happily in a house together. They love to play the same games and to hike in the forest. They even sleep in the same room, sometimes cuddling up together when it's very cold. But what happens when a big, beautiful succulent bone comes between them . . . ? Bursunsuli i madh i zi dhe Paskualina e bardhe e vogel jane shoke te ngushte. Te dy jane qen shume te pazakonte dhe jetojne te lumtur se bashku ne nje shtepi. Atyre u pelqen te luajne te njejtat lojera dhe te shetisin ne pyll. Madje ata flene ne nje dhome, shpesh duke u mbledhur se bashku kur eshte shume ftohte. Por c'do te ndodhe kur nje kocke e madhe plot leng u futet ne midis. . .?

Oranges for Everybody (Albanian)

Daiga Zake (author), Elena Stojanova (illustrator)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781601950260

When Jimmy's mother brings home a bag of five beautiful oranges, he wants to keep them all for himself. But his instinct to share with his family and friends is too strong to resist-until he has no oranges left at all! This day, Jimmy will learn a lot about the gift of generosity. Kur mami i Xhimit sjell në shtëpi një qese me pesë portokalle të mrekullueshme, ai do t'i mbajë ato të gjitha për vete. Por dëshira për t'i ndarë me familjen dhe shokët e tij është shumë e fortë-dhe atij nuk i mbetet asnjë portokall!! Atë ditë Xhimi do të mësojë shumë mbi dhuratën e zemërgjerësisë.

You Are a Really Good Friend of Mine (Albanian)

Laura Liliom (author), Lilit Vagharshyan (illustrator)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781931854443

Her really good friend has moved far away to another country. What to do now? How can they stay friends without seeing each other? They learn that there is friendship in thinking about each other, in writing to each other, in remembering each others' favorite things, but most of all: it is in the heart. Shoku i saj i ngushte ka ikur larg ne nje vend tjeter. Po tani cfare do te bejne? Si mund te mbeten miq pa e pare njeritjetrin? Ata mesojne se miqesia eshte edhe kur mendojne per njeri-tjetrin, kur i shkruajne njeritjetrit, kur e kujtojne njeri-tjetrin, por me shume se cdo gje: eshte ne zemer.