To Have a Dog (Albanian)

Ivona Brezinova (author), Zaur Deisadze (illustrator)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781601950178

Sign in to Read

Description

Matthew wanted only one thing on Earth: a dog. He lived in a children's home, and they weren't allowed to have a real dog. The toy dog he got for Christmas was broken; the other animals he tried out as pets didn't live up to his expectations. He never ever thought about wanting a Mother or a Father but one day when a couple comes to adopt him he decides to keep an open mind... Metju donte vetëm një gjë në botë: një qen. Ai jetonte në një shtëpi fëmijësh dhe nuk u lejohej të kishin një qen të vërtetë. Qeni lodër që i dhanë për Krishtlindje u thye, kafshët e tjera që provoi t'i zbuste nuk i dolën siç i mendoi. Atij kurrë nuk i shkoi mendja të kishte një Mami ose një Babi- por një ditë, kur një çift erdhi për ta adoptuar-ai vendos të jetë i hapur...

Reading Level
Lexile
325L
Fountas Pinnell Guided Reading
J
ATOS
2.4
DRA
18
Categories
Genre
Family Friendship Picture Books Social Issues
Interest Age
Ages 6-8
Grade
2nd Grade
Subject
Language Arts
Language
Albanian
Fiction/Non-Fiction
Fiction
More Like This

You Are a Really Good Friend of Mine (Albanian)

Laura Liliom (author), Lilit Vagharshyan (illustrator)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781931854443

Her really good friend has moved far away to another country. What to do now? How can they stay friends without seeing each other? They learn that there is friendship in thinking about each other, in writing to each other, in remembering each others' favorite things, but most of all: it is in the heart. Shoku i saj i ngushte ka ikur larg ne nje vend tjeter. Po tani cfare do te bejne? Si mund te mbeten miq pa e pare njeritjetrin? Ata mesojne se miqesia eshte edhe kur mendojne per njeri-tjetrin, kur i shkruajne njeritjetrit, kur e kujtojne njeri-tjetrin, por me shume se cdo gje: eshte ne zemer.

Bursunsal and Paskualina (Albanian)

Olesya Tavadze (author), Evgueni Ivanov (illustrator)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781931854863

Big black Bursunsul and little white Paskualina are the best of friends. They are both very unusual dogs and they live happily in a house together. They love to play the same games and to hike in the forest. They even sleep in the same room, sometimes cuddling up together when it's very cold. But what happens when a big, beautiful succulent bone comes between them . . . ? Bursunsuli i madh i zi dhe Paskualina e bardhe e vogel jane shoke te ngushte. Te dy jane qen shume te pazakonte dhe jetojne te lumtur se bashku ne nje shtepi. Atyre u pelqen te luajne te njejtat lojera dhe te shetisin ne pyll. Madje ata flene ne nje dhome, shpesh duke u mbledhur se bashku kur eshte shume ftohte. Por c'do te ndodhe kur nje kocke e madhe plot leng u futet ne midis. . .?

Oranges for Everybody (Albanian)

Daiga Zake (author), Elena Stojanova (illustrator)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781601950260

When Jimmy's mother brings home a bag of five beautiful oranges, he wants to keep them all for himself. But his instinct to share with his family and friends is too strong to resist-until he has no oranges left at all! This day, Jimmy will learn a lot about the gift of generosity. Kur mami i Xhimit sjell në shtëpi një qese me pesë portokalle të mrekullueshme, ai do t'i mbajë ato të gjitha për vete. Por dëshira për t'i ndarë me familjen dhe shokët e tij është shumë e fortë-dhe atij nuk i mbetet asnjë portokall!! Atë ditë Xhimi do të mësojë shumë mbi dhuratën e zemërgjerësisë.

The Doll That Flew Away (Albanian)

Kh. Batkhuu (Author)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781601950406

Zulaa is her best friend. Everyday after kindergarten she plays with Zulaa and her wonderful collection of dolls. Her favorite doll is named Bat and one day she brings Bat home with her and wants to keep it. But Zulaa is sad and misses Bat terribly. Will she return Bat to Zulaa and learn the importance of friendship?

Dorothy and the Glasses (Albanian)

Ivona Brezinova (author), Mentor Llapashtica (illustrator)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781931854610

Mommy, Daddy, and Dorothy's brother, Martin, all wear glasses. But not Dorothy. She knows that glasses make people see better, and she wants to see better, too. Never mind that she can see perfectly without them. She feels like an outsider in her own family, and so she draws glasses on her face and on all her toys. But when she tries on her Daddy's glasses, she gets a big surprise! Mami, babi dhe vellai i Dorotise, Martini, te gjithe kane syze. Por jo Dorotia. Ajo e di se syzet i ndihmojne njerezit te shikojne me mire. Edhe ajo do te shohe me mire, packa se ajo mund te shikoje shkelqyeshem edhe pa to. Ajo ndihet si e huaj ne familjen e saj, prandaj ajo vizaton syze ne fytyre dhe tek te gjitha lodrat. Por kur provon syzet e babit ajo habitet shume!

Let's Go to Work (Albanian)

Aude Brunel (author)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781931854986

Both Mum and Dad work in offices, but it's hard for a very little boy to understand what they DO all day, and why they're SO tired when they get home and can only play for a little while. With the help of his grandmother, who takes care of him, our young narrator tries to experience their workaday world, day after day, at home in a pretend office . . . and he gets really, really tired, too. . . Edhe mami edhe babi punojne ne zyra, por eshte e veshtire per nje djale te vogel te kuptoje c'bejne ata gjithe diten qe jane KAQ te lodhur kur vijne ne shtepi sa mund te luajne vetem pak. Me ndihmen e gjyshes se tij, e cila kujdeset per te, tregimtari yne i vogel perpiqet te provoje boten e punes se tyre, dite pas dite, ne shtepi ne nje zyre me gjasme... dhe ai eshte lodhur shume, shume. . .