Oranges for Everybody (Hungarian)

Oranges for Everybody (Hungarian)

Daiga Zake (author), Elena Stojanova (illustrator)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781601950055

Sign in to Read

Description

When Jimmy's mother brings home a bag of five beautiful oranges, he wants to keep them all for himself. But his instinct to share with his family and friends is too strong to resist-until he has no oranges left at all! This day, Jimmy will learn a lot about the gift of generosity. Jimmy edesanyja egy nap egy zacsko gyonyoru naranccsal ter haza. Jimmy mindet maganak akarja megtartani, de a jo szive megis arra keszteti, hogy a narancsokat megossza csaladjaval, a vegen azonban egy sem marad neki. Jimmy ezen a napon sok mindent megtanul az ajandekozas oromerol.<br><br>

Reading Level
Lexile
100L
Fountas Pinnell Guided Reading
D
ATOS
1.3
DRA
6
Categories
Genre
Friendship Picture Books
Interest Age
Ages 3-5 Ages 6-8
Grade
1st Grade
Subject
Language Arts
Language
Hungarian
Fiction/Non-Fiction
Fiction
More Like This

Bursunsul and Paskualina (Hungarian)

Olesya Tavadze (author), Evgueni Ivanov (illustrator)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781931854177

Big black Bursunsul and little white Paskualina are the best of friends. They are both very unusual dogs and they live happily in a house together. They love to play the same games and to hike in the forest. They even sleep in the same room, sometimes cuddling up together when it's very cold. But what happens when a big, beautiful succulent bone comes between them . . . ? A nagy fekete Bogár és a kis fehér Hógolyó, két különös kutya, nagyon jó barátok. Boldogan élnek egy házban, ugyanazokat a játékokat szeretik játszani és mindketten imádnak bújócskázni az erdôben. Ugyanabban a szobában al-szanak, néha egymáshoz bújva, ha nagyon hideg van. De mi történik ha egy ínycsiklandozó csont áll a két barát közé...?

To Have a Dog (Hungarian)

Ivona Brezinova (author), Zaur Deisadze (illustrator)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781931854184

Matthew wanted only one thing on Earth: a dog. He lived in a children's home, and they weren't allowed to have a real dog. The toy dog he got for Christmas was broken; the other animals he tried out as pets didn't live up to his expectations. He never ever thought about wanting a Mother or a Father until one day, when a couple came to adopt him, he decided to keep an open mind... Matyi egyetlen dologra vágyott: egy kutyára. Egy árvaházban lakott, és ott nem tarthattak kutyát. A játékkutya, amit karácsonyra kapott, elszakadt, a többi állatfajta, amit kipróbált, mint háziállatot, nem felelt meg elvárásainak. Sose gondolkodott azon, hogy anyukát és apukát is szeretne, de egy nap, amikor egy pár adoptálja õt, elhatározza, hogy nyitva tar tja a szemeit...

Ronny (Hungarian)

Nenad Vujadinovic (author), Emil Für (illustrator)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781931854566

Times are hard for Mommy, Daddy, and Ivan. They live in a tiny apartment and only have room for an imaginary dog, Ronny, who behaves badly--especially at night. They love him, anyway. One day they are able to move to a larger apartment and have room for The Real Ronny! A real dog! He's wonderful, of course. And they love him. But sometimes you can't help missing the things you left behind. Nehéz idôk járnak anyára, apára és Ivánra. Egy ici-pici lakásban laknak, így nem jut hely igazi kutyára. Ám van egy képzeletbeli Ronijuk, akit - bár nagyon rosszul viselke-dik, kiváltképp éjjelente - mindenki nagyon szeret. Egy napon, Ivánék nagyobb lakásba költöznek, és így van hely egy Igazi Roninak is. Egy igazi kutya! Persze Roni tökéletes, és mindenki imádja, de néha mégis... hiányoznak a régi, jól megszokott dolgok.

The Dark (Hungarian)

Rouzanna Baghdasaryan (author), Manana Morchiladze (illustrator)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781931854191

Jonah, like many little boys, is afraid of the dark. His older brother, Gor, and his baby sister, Arpi, share the bedroom with Jonah. But it's still a scary place at night, what with monsters under beds and on chairs, and who knows what's lurking in the spooky cupboard? But when Gor promises Jonah his favorite toy soldier if he'll just try not to be afraid, Jonah is too excited to sleep. Will the scary dark keep Jonah in his bed? Jonah, mint sok más kisfiú, fél a sötétben. Idősebb batyja, Gor, és kishuga Arpi egy szobában alszanak vele, de neki még így is ijesztő a szoba éjjelente: mi lesz a szörnyekkel az ágy alatt, a széken, és ki tudja mi settenkedik a szekrényben? Amikor Gor a kedvenc játékkatonáját ígéri Jonahnak, ha az megpróbál nem félni, Jonah a lelkesedéstől aludni se tud. Ki mer-e bújni Jonah az ágyból a sötétben?

The Doll's Nose (Hungarian)

Miranda Haxhia (author), Ursula Kohrer (illustrator)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781931854051

Mary wants to play with her friends Clara and Ana, but they're playing with their dolls, and Mary doesn't have a doll. Her mother suggests that she make one using wool and cotton and other things that they have around the house. So Mary makes a beautiful doll, but then she realizes: Her doll has to breathe, and how will it sneeze? What can she use for her lovely doll's nose? Mari szeretne barataival, Klaraval es Annaval jatszani, de ok a babaikkal jatszanak, Marinak pedig nincsen sajat babaja. Anyukaja azt javasolja, hogy o; maga is keszitsen egyet madzagbol, vattabol, es mindenfele a hazban talalhato dolgokbol. Mari nagyon szep babat keszít, am meg egy dolog hianyzik: hogy a baba tudjon lelegezni es hapcizni, orra van szuksege. Mit lehetne hasznalni babaorrnak?

Andy's Cherry Tree (Hungarian)

Miranda Haxhia (author), Zaur Deisadze (illustrator)

Publisher: International Step by Step Association ISBN: 9781931854368

Andy's family is moving to a new house. His mother, his father, and his sister all pack up their favorite things. But Andy can't pack his favorite thing: It's growing in their backyard! It's a beautiful cherry tree, and Andy will miss it terribly. He picks some cherries to bring to the new house, and the family eats them with their lunch. When he mentions how much he misses his tree, his mother has a wonderful idea! Andy családjával ú házba költözik. Édesapja, édesanyja és kishúga, mindannyian becsomagolják kedvenc dolgaikat. De Andy nem tudja kedvencét becsomagolni: a fát, ami a kertben nő! A gyönyörű cseresznyefa nagyon fog Andynak hiányozni. Cseresxnyét szed róla, és azt viszi magával az új házba. A családjával elfogyasztja a finom gyümölcsöt ebédre. Amikor megemlíti, hogy menynyire hiányzik neki a fa, anyukájának remek ötlete támad!